Jei ieškote efektyvaus fitneso treniruoklio namams, irklavimo treniruoklis – idealus pasirinkimas. Irklavimo simuliavimas leidžia treniruoti visą kūną: kojas, liemenį, rankas. Reguliariai treniruodamiesi irklavimo treniruokliu sustiprinsite raumenis, tapsite atletiški. Taip pat intensyvus irklavimas treniruoja širdį, didina plaučių tūrį. Irklavimas stiprina nugaros raumenis, todėl nebesiskųsite nugaros skausmu. Šiame gide apžvelgiame irklavimo treniruoklių tipus ir išnagrinėjame jų ypatumus.

1.png

Daugelis irklavimo treniruoklių turi panašų dizainą, tačiau treniruočių patirtis gali labai skirtis priklausomai nuo pasipriešinimo sistemos. Dažniausiai pasipriešinimas gali būti reguliuojamas keliais lygiais. Kiekvienas tipas turi savo privalumus. Turite pasirinkti tokį, kuris geriausiai atitinka jūsų lūkesčius.

2.png

Trinties pasipriešinimo irklavimo treniruokliai: 

Šie treniruokliai pasipriešinimą sukuria trinties pagalba ir yra baziniai modeliai. Trintis sukuriama guminių kabelių turinčių įvairius pasipriešinimo lygius. Šių treniruoklių privalumas – tylus veikimas. Deja, šių treniruoklių pasipriešinimo reguliavimas nėra lengvai atliekamas, taip pat nėra jokių papildomų treniruočių funkcijų.

Toks treniruoklis kainuoja 160–200 €. Tinka pradedantiesiems, nereguliariam naudojimui.

Privalumai: tylus veikimas, tolygus pasipriešinimas, žema kaina.

Trūkumai: mažas stabilumas, nėra papildomų funkcijų, minimalus pasipriešinimo lygių skaičius.

3.png

Hidraulinio pasipriešinimo treniruokliai

Hidraulinio pasipriešinimo treniruokliai dažniausiai yra mažesni, todėl labai tinka mažoms sporto erdvėms namuose. Pasipriešinimą suteikiantys hidrauliniai stūmokliai yra lengvai prižiūrimi. Tačiau tokie irklavimo treniruokliai neturi daug funkcijų, turi trumpesnį atsispyrimo bėgelį ir mažiau pasipriešinimo lygių.

Irklavimo treniruokliai su hidrauline stabdymo sistema kainuoja 80–120 € ir tai yra patys pigiausi irklavimo treniruokliai rinkoje. Jų mažą dydį ir lengvą naudojimą ypač mėgsta moterys.

Privalumai: mažas dydis, tylus veikimas, žema kaina.

Trūkumai: trumpas atsispyrimo bėgelis, mažas stabilumas, mažai funkcijų, mažai pasipriešinimo lygių.

4.png

Magnetiniai/elektromagnetiniai irklavimo treniruokliai

Tai yra dažniausiai sutinkamas irklavimo treniruoklis rinkoje. Pasipriešinimo sistema pagamina iš magnetų, pritvirtintų šalia smagračio. Keičiant jų atstumą nuo smagračio, reguliuojamas pasipriešinimas treniruotės metu. Šių treniruoklių privalumas – lengvas pasipriešinimo reguliavimas, kuris gali būti atliekamas tiek rankiniu, tiek elektroniniu būdu. Elektroniniu būdu kontroliuojami treniruokliai turi daugiau pasipriešinimo lygių ir funkcijų. Kitas privalumas yra ilgesnis atsispyrimo bėgelis, kuris geriau atkartoja tikrą irklavimą.

Tokius treniruoklius galima nusipirkti už 200–600 €. Tiesa, profesionalūs modeliai gali kainuoti ir daugiau. Tinka tiek profesionalams, tiek mėgėjams.

Privalumai: stabilus rėmas, ilgas atsispyrimo bėgelis, platus pasipriešinimo reguliavimas, daug funkcijų (elektroniškai kontroliuojamuose modeliuose).

Trūkumai: didelis svoris, dideli išmatavimai.

5.png

Oro-magnetinio pasipriešinimo irklavimo treniruokliai

Pasipriešinimas sukuriamas smagračio, kuris yra panašus į ventiliatorių. Kuo greičiau irkluojate, tuo didesnis pasipriešinimas sukuriamas. Taip pat prie smagračio yra magnetai, kurie leidžia reguliuoti papildomą pasipriešinimą pagal savo poreikius. Oro ir magnetinio pasipriešinimo kombinacija sukuria realistišką judėjimą. Jausitės kaip sėdėdami tikroje irklavimo valtyje. Oro pasipriešinimas taip pat jums suteikia treniruotės metu jaučiamą lengvą vėjelį. Kitos savybės: stabilus rėmas, ilgas atsispyrimo bėgelis, daug funkcijų ir galimybė perjungti pasipriešinimą tarp rankinės ir elektroninės kontrolės.

Tokie treniruokliai kainuoja nuo 470 €. Dėka dvejų pasipriešinimo sistemų kombinacijos, sukuriamas tikroviškas irklavimo pojūtis. Tinka tiek profesionalų, tiek mėgėjų treniruotėms.

Privalumai: realistiškas judėjimas, stabilus rėmas, ilgas atsispyrimo bėgelis, platus pasipriešinimo lygių spektras, functions.

Trūkumai: treniruoklis didelis ir sukelia daug triukšmo.

6.png

Vandens pasipriešinimo irklavimo treniruokliai

Kaip sufleruoja pavadinimas, pasipriešinimas sukuriamas mentėms sukantis vandenyje. Pasipriešinimo lygis priklauso nuo to, kiek vandens yra konteineryje. Pagrindinis privalumas – natūralus ir realistiškas judėjimas, lyg irkluotumėte vandenyje. Irklavimo judesius palydi malonus vandens švokštimas. Treniruokliai turi stiprų ir ilgą rėmą, komfortabilią sėdynę ir kompiuterį, kuris rodo svarbiausią informaciją. Todėl šiuo treniruokliu treniruojasi patyrę irkluotojai, kurie treniruojasi ilgoms distancijoms su tinkamu pasipriešinimu.

Tokių irklavimo treniruoklių kainos prasideda nuo 580 €. Dėka šių treniruoklių savybių, jie tinka tiek profesionalams, tiek mėgėjams.

Privalumai: natūralus ir realistiškas judėjimas, malonus garsas, stabilus rėmas, ilgas atsispyrimo bėgelis.

Trūkumai: kad pakeisti pasipriešinimą, turite įpilti arba išpilti vandenį, dideli išmatavimai.

Comments ()

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo.

Product added to compare.
Prekė įsiminta