Kineziniai pleistrai - teipai

Kineziniai pleistrai – teipai internetu

Aktyvus laisvalaikis ir sportas be visų teigiamų savybių turi ir tam tikrų trūkumų. Vienas tokių minusų yra traumos, nuo kurių nėra apsaugoti nei pradedantieji, nei profesionalūs sportininkai ar aktyvaus laisvalaikio mėgėjai. Laimei, įvairios sporto medicinos priemonės, tarp kurių patenka kineziniai pleistrai – teipai, tokiais atvejais padeda sumažinti skausmą ar apsaugoti tam tikras raumenų sritis. Kinezioteipavimas – reabilitacinė, gydomoji procedūra, kurios metu naudojamos lipnios, orą praleidžiančios, elastingos juostos – teipai, Lietuvoje pradėti taikyti palyginus neseniai. Nepaisant to, procedūros suteikiama nauda ir greitas veikimas jau spėjo įgyti aktyvaus laisvalaikio ir sporto mėgėjų ir profesionalų palankumą.

Kineziologinis teipas: veikimo principas

Kineziologinės juostos – teipai, paprasčiau tariant, yra elastingi, lipnūs pleistrai, kurie savo storiu prilygsta išoriniam odos sluoksniui (epidermiui). Kineziniai pleistrai yra gaminami iš šimtaprocentinės medvilnės ir, nepaisant savo elastingumo, sudėtyje neturi latekso. Jie pasižymi hipoalerginėmis savybėmis, yra atsparūs vandeniui ir prakaitui. Dėlto užklijuotas kineziologines juostas galima nešioti iki 4 dienų. Teipo veikimo principas labai paprastas. Užklijuotas ant odos bet kurioje kūno vietoje, teipas ją patempia ir tokiu būdu sutvirtina bei stabilizuoja raumenis ir / ar sąnarius. Nepaisant pirmo įspūdžio, kineziniai pleistrai nevaržo judesių. Mat jų veikimas yra pagrįstas jutimine sistema, kuri suaktyvina savaiminio gijimo procesus.

Kinezinių pleistrų poveikis

Kineziologiniai teipai gali būti naudojami tiek profilaktikai, tiek patyrus įvairias traumas. Jie padeda kovoti su skausmu, edema ir užkirsti kelią sportinėms traumoms. Dėl to kineziniai pleistrai yra rekomenduojami įvairių ligų, tokių kaip artritas, riešo kanalo sindromas, galvos, pečių ir nugaros skausmai, gydymui. Visgi tuo teipo naudų sąrašas nesibaigia. Be jau minėtų savybių kineziologinės juostos taip pat padeda pagerinti:

  • laikyseną;
  • raumenų tonusą ir jėgą;
  • kraujo apykaitą;
  • odos-visceralinius refleksus, turinčius įtakos vidaus organams;
  • sumažinti patinimą.

Verta atkreipti dėmesį, kad teigiamas kineziologinio teipo poveikis pajuntamas jau per pirmąsias 24 valandas.

Teipo spalva

Apžiūrėdami inSPORTline.lt kinezinių pleistrų – teipų asortimentą, netruksite pastebėti, kad kineziologinis teipas gali būti skirtingų spalvų. Nors prekyboje esančių kineziologinių juostų atspalvių gama gausi, pradedant ryškia raudona ir baigiant balta ar smėline, specialistai nesutaria, ar ji turi kokios nors įtakos teipo poveikiui. Kai kurie mano, kad ji gali būti susijusi su kinų turima spalvų teorija, kuria vadovaujantis:

  • Mėlyno atspalvio teipas suteikia raminantį ir šaldantį poveikį, todėl turėtų būti naudojamas uždegimams ir patinimams gydyti.

  • Raudonos ir rožinės spalvos kinezinis pleistras pasižymi šildančiu ir aktyvuojančiu poveikiu, padedančiu pagerinti kraujotaką.

  • Žalių atspalvių sportinis teipas turėtų būti klijuojamas ant sužalotų kūno vietų. Mat jis išsiskiria gydomosiomis, raminančiomis ir atstatančiomis savybėmis.

  • Juoda kineziologinė juosta simbolizuoja stiprybę, todėl yra viena pravarčiausių gydant įvairias traumas.

  • Smėlio spalvos teipas yra praktiškas, „įžemintas“, todėl naudojamas ant odos padeda subalansuoti energiją ir stabilizuoja kūną.

Vadovautis tokia kinų spalvų teorija, taikoma kineziams pleistrams, ar ne, spręskite patys, išbandę inSPORTline, Yate, PROUD ir kitų prekių ženklų teipus iš mūsų parduotuvių Kaune ir Vilniuje. Jei norite sutaupyti laiko ir pinigų, kineziniai pleistrai internetu yra geriausias pasirinkimas. inSPORTline.lt asortimente esantys elastiniai bintai ir teipai maža kaina, leis išmėginti visų spalvų galią ir atrasti sau tinkamiausią variantą. Įsigykite dabar ir pamirškite skausmą bei nemalonius pojūčius amžiams.

 

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo.

Product added to compare.
Prekė įsiminta