Filtruoti:
Pristatymas
Prekinis ženklas
Kaina
Filtravimas

Hamakai

Hamakai Easy Camp: Hamakas Easy Camp Jamaica
  • Išpardavimas!
  • -6,00 €
Pristatysime per 1-2 d.d.
Hamakai

Hamakas Easy Camp Jamaica

20,99 €
Akcija vyksta nuo: 2023-12-31 iki:
26,99 €
Pristatysime iki: 2024-04-01
Hamakai Easy Camp: Hamakas Easy Camp Tobago
  • Išpardavimas!
  • -2,00 €
Pristatysime per 1-2 d.d.
Hamakai

Hamakas Easy Camp Tobago

16,99 €
Akcija vyksta nuo: 2023-12-31 iki:
18,99 €
Pristatysime iki: 2024-04-01
Hamakai Highlander: Hamakas Highlander Trekker
  • Išpardavimas!
  • -10,00 €
Pristatysime per 1-2 d.d.
Hamakai

Hamakas Highlander Trekker

32,99 €
Akcija vyksta nuo: 2023-12-01 iki:
42,99 €
Pristatysime iki: 2024-04-01
Hamakai Easy Camp: Hamakas Easy Camp Moonlight
  • Išpardavimas!
  • -7,00 €
Pristatysime per 1-2 d.d.
Hamakai

Hamakas Easy Camp Moonlight

25,99 €
Akcija vyksta nuo: 2023-12-31 iki:
32,99 €
Pristatysime iki: 2024-04-01
Hamakai Easy Camp: Hamakas Easy Camp Havana, dvigulis
  • Išpardavimas!
  • -7,00 €
Pristatysime per 1-2 d.d.
Hamakai

Hamakas Easy Camp Havana, dvigulis

57,99 €
Akcija vyksta nuo: 2023-12-31 iki:
64,99 €
Pristatysime iki: 2024-04-01

Hamakai internetu

Kelis šimtmečius skaičiuojantis hamakas, užkariavęs sodus ir terasas, yra tapęs neatsiejamu vasaros atributu. Tingus gulėjimas ar sūpavimasis ant jo, klausantis paukščių čiulbėjimo, skaitant knygą, gurkšnojant skanų, gaivinantį gėrimą ar tiesiog svajojant – idilė, kurią nesunku įgyvendinti. Nepaisant to, kad hamakai yra asocijuojami su karštomis vasaromis dienomis, jų teikiama nauda galima pasinaudoti ir orui atšalus. Specialūs pašiltinimai užtikrins, kad termometro stulpeliui nukritus iki 2 °C, pakabiname hamake jausitės komfortiškai.

Hamakai: nuo ko viskas prasidėjo?

Jei ko nors paklaustumėte, kas išrado hamaką, atsakymas „nežinau“, tikriausiai, būtų vienas dažniausių. Nors kas žino, galbūt tarp visų spėlionių atsirastų ir tokie variantai, kaip „Kristupas Kolumbas“ ar „majai“. Ir jie anaiptol nebūtų klaidingi. Mat Kristupui Kolumbui atradus Ameriką, daug naujų idėjų ir daiktų, tarp kurių buvo ir visų pamilti hamakai, pasiekė Europą. Kad ir kokie dėkingi šiam atradėjui būtume, didžiausi nuopelnai visgi turėtų priklausyti majams. Būtent jie pirmieji sūpavosi gulimuose ir sėdimuose hamakuose, kramsnodami europiečiams negirdėtą, neregėtą maistą – šokoladą.

Hamakų rūšys

Pačių paprasčiausių lauko baldų rinkimuose garbinga vieta, be abejonės, tektų hamakui. Kokybiško, patvaraus audeklo, kuris virvėmis yra tvirtinimas prie medžio ar stovo, paprastumu, tikriausiai, niekas niekada neaplenks. Visgi, tai nereiškia, kad hamakas yra nuobodus lauko baldas. Mat esama kelių jų rūšių. Įvairiaspalviai hamakai gali būti gulimi arba sėdimi, lauko arba turistiniai. Lauko hamakai nuo turistinių skiriasi tuo, jog turistiniai hamakai neturi stovo ir yra aprūpinti temperatūrų pokyčiams atsparesnėmis medžiagomis. Dėl kompaktiško maišelio juos patogu pasiimti į žygius ar iškylas. O prie gaminio pritvirtinta kišenėlė daiktams, užtikrina, kad išvykos metu daiktai nepasimes. Turistiniai hamakai taip pat dažnai turi nuo vabzdžių apsaugantį tinklelį, kuris neleidžia uodams ir kitiems mašalams trukdyti jūsų poilsio.

Lauko hamakai gali būti sėdimi arba gulimi. Sėdimas hamakas, dar vadinamas brazilišku hamaku-kėde turi patogų atlošą ir pagalvėles. Tuo metu gulimas hamakas gali būti komplektuojamas su stovu. Jei negalite skirti daug erdvės gulimam hamakui, bet norite smagiai įsitaisyti sode ar terasoje, jums puikiai tiks hamakas-kėdė. Tuo metu hamakas-sūpynės ypač patiks mažiesiems, kurie kartą jį išbandę, nenorės nulipti.

Hamaku mėgaukitės ne vienas

Norite po sunkių darbų atsipūsti kartu su antrąja puse, o gal nerimaujate, kad vaikai nesutars, kurio eilė drybsoti hamake? Nebėda. Dvivietis hamakas taps jūsų išsigelbėjimu. Skirtingi dydžiai ir atlaikomas svoris užtikrins, jog mėgautis sūpavimusi ar tingiu gulėjimu dviese bus taip pat patogu, kaip ir hamaką turint tik sau vienam. Didesnis dvivietis hamakas gali būti kabinamas ne tik ant vieno nuo kito pernelyg nenutolusių medžių, bet ir ant hamako stovo. Tik renkantis pastarąjį, verta atkreipti dėmesį, ar jo atlaikomas svoris yra pakankamai didelis, kad atlaikytų kelis asmenis.

Hamakų privalumai

Gulėjimas hamake yra viena paprasčiausių veiklų, leidžianti atsipalaiduoti ir bent trumpam užmiršti visus rūpesčius. Juose patogu skaityti knygą, gurkšnoti vasarišką kokteilį ar kavą, stebėti žvaigždes, klausytis paukščių čiulbėjimo ar tiesiog nusnūsti. Vienas didžiausių šio gaminio privalumų – tai, jog jis puikiai prisitaiko prie lietuviško oro. Net ir prieš kelias minutes nušniokštus liūčiai, o dabar vėl džiuginant saulei, nesibaimindami galite įsitaisyti hamake. (Žinoma, su sąlyga, kad prieš ją spėjote hamako audinį paslėpti nuo lietaus.) Mat, tvirtas audinys apsaugo nuo drėgno ir šalto žemės paviršiaus.

Nors šiais laikais hamakus esame linkę sieti su smagiu laiko praleidimu lauke, tokie jie buvo nevisada. Kristupui Kolumbui atgabenus hamakus į Europą, pirmiausia jie tarnavo, kaip jūreivių lovos. Hamakai jūrų laivyne ypač paplito dėl to, nes leido sutaupyti vietos, o laivui siūbuojant jūreiviai nebeiškrisdavo iš savo lovų. Nepaisant to, kad šiais laikais laivai yra kur kas patogesni negu XV amžiuje, numigti hamake sutiktų tikrai ne vienas jūreivis. Mat hamakas leidžia mums akimirksniu atsipalaiduoti. Kokono forma ir švelnus siūbavimas, vos įsiropštus į hamaką leidžia pasijausti kaip mamos sūpuojamam kūdikiui, o tai sąlygoja geresnį ir gilesnį miegą. Gulinant hamake, kūno svoris pasiskirsto tolygiai, atskiroms kūno dalims tenka mažesnis spaudimas, dėl to miegame kur kas labiau atsipalaidavę. Be to, laisvas oro cirkuliavimas užtikrina, kad gulėti nebus karšta.

Aptariamas gaminys yra toks lengvas, kad noras pasiimti jį su savimi į kelionę nesukels jokių papildomų rūpesčių. Juolab, kad išskleisti hamaką galima praktiškai bet kurioje pasaulio vietoje, kur yra medžių ar stulpų, vienas nuo kito nutolusių tinkamu atstumu. Jei namuose medžiai vienas nuo kito auga per dideliu atstumu, neverta nukabinti nosies. Hamakas su stovu arba sėdimas hamakas suteiks nemažiau laimės.

Tinkamiausia vieta hamakui

Šio lauko baldo spalvų, formų bei dizainų įvairovė plati. O ir montavimo būdas dažnai skiriasi. Dėl to, prieš priimant galutinį sprendimą, derėtų įvertinti, kur hamaką statysite. Hamakas su stovu gali būti pastatytas tiek lauke ar terasoje, tiek viduje. Visgi, pastatytas kambaryje, jis užims nemažai vietos ir didelė tikimybė, kad trukdys užsiimti kitomis veiklomis. Pakabinamas hamakas taip pat gali būti montuojamas kambaryje. Šiuo metu vis populiaresniu sprendimu tampa hamako-kėdės montavimas namų ar biurų erdvėse. Tokiu atveju, ypač svarbiu elementu tampa hamako dizainas, užtikrinantis, jog baldas papildys pasirinktą erdvę arba taps išskirtiniu jos akcentu.

Turistinių ir lauko hamakai: kaina

Smagus poilsis vasarą nebūtinai turi būti brangus. Ypač jei tas poilsis susijęs su gulėjimu hamake. inSPORTline asortimente rasite lauko hamakų, braziliškų hamakų-kėdžių, dviviečių hamakų ir hamakų su tinkleliu, kurių kaina prasideda vos nuo kelių eurų. Tiek internetinėje, tiek fizinėse mūsų parduotuvėse Kaune ir Vilniuje jus pasitiks tokie prekių ženklai, kaip Amazonas, Nils Camp, Eno ir daugelis kitų. O įvairios akcijos ir išpardavimai leis papildomai sutaupyti. Įsigykite patikusį modelį ir nesivaržydami džiaukitės atpalaiduojančiu poilsiu.

 

Siekdami užtikrinti geresnę naršymo kokybę, naudojame slapukus. Toliau naršydami mūsų svetainėje sutinkate su jų veikimu. Kitu atveju galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir atsisakyti slapukų veikimo.

Product added to compare.
Prekė įsiminta